2020. április 15., szerda

EZ MEREDEK LESZ



Ez meredek lesz, de csak annak, akinek van ideje és kedve végigolvasni az alább megnyitható illetve letölthető mellékletet. Ez egy fordítás, amelyhez előszóképpen hozzáfűztem néhány bevezető gondolatot. Ezt a legnehezebb olvasni, de mégis mindenképpen ajánlom, hogy ne hagyd ki, különben talán nem a helyén kezeled az utána következőket. Maga a dolgozat azonban meglehetősen izgalmas, akár egy kalandregény.
A fordítást a szerző engedélyével teszem elérhetővé a magyarul tudók számára. A szerzőről annyi tudható, hogy Svájcban él, de ennél többet nem kíván tudatni magáról. Honlapját, amelyen korábban németül közzétette gondolatait, időközben törölte az internetről.
Egyébiránt 2017-ben készült a fordítás, tehát amikor a koronavírusnak még csak lenge előszele sem volt érezhető. Azóta a  fiókban pihent. Ennek ismeretében különösen érdekesnek tűnhet a vírusokról szóló rész. Sőt nemcsak érdekesnek, hanem meglehetősen meredeknek, mert nagyon de nagyon ellentmond annak, amit amúgy a vírusokról tudunk, hiszünk és elhiszünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése