2020. március 23., hétfő

A KORONÁHOZ NEM JÁR TRÓN

Emiatt jobb inkább lemondani róla. Ehhez nyújt segítséget Bruce Lipton újabb hírlevele, amely nem oly rég, március 20-án érkezett. 

Bár továbbra sem vagyok orvos, vagy biológus, ez nem gátol abban, hogy megfigyelhessem a medicína világát is. Nézetem szerint ez a világ felosztható az alábbi megközelítés szerint is: a gyógyítást (vagy annak kísérletét) művelők egy része abból indul ki, hogy az emberi test funkcióiba való beavatkozással - tehát javítással, pótlással, helyettesítéssel, stb. - lehet sikert elérni. Ez a medicína jelenlegi főárama.

A másik alapvetés hívei úgy gondolják, hogy a szervezetünk úgy van programozva, hogy képes a védekezés mellett önmaga kijavítására, tehát az öngyógyításra. Ebben kell támogatni, erősíteni, mert ez juttat el a sikerhez.

Mindkét gondolkodásmódnak van igaza és létjogosultsága, csak annak nincs, ha egyik a másikat kigúnyolja, leszólja, félresöpri. Vannak helyzetek, mikor az egyik, vannak, mikor a másikeredményes, de leginkább a kettő kombinációja az ideális. 

Az alábbi hírlevél szövege ebben a szellemben íródott, szerencsés módon nélkülözi az egyoldalúságot. Tanulsága talán legfőképpen az, hogy bárki képes a saját gyógyulása, illetve egészségének megőrzése érdekében tenni, kétségbeesés, felelősség-áthárítás, károgás és a szitkozódás egyéb formái nélkül. Sőt, jelenleg éppen ez lenne a legjobb megoldás. Azt hiszem, hogy ez a vírus-közbeszédben egyáltalán nem kap kellő hangsúlyt.

Javaslom a vírusokkal kapcsolatban Szendi Gábor írásainak tanulmányozását is.


Remélem, hogy a mellékelt e havi könnyed video (ezt nem mellékelem, nincs különösebb jelentősége – a fordító megjegyzése) segített annak a nagyon fontos dolognak a megértésében, hogy a tünetet meg kell különböztetnünk az okozójától.
Ez nagyon fontos, ha figyelembe vesszük, hogy a rák 90% -ának nincs örökletes oka, és hogy a szívbetegség elsődleges oka a stressz. Például nincs olyan gén, amely "rákot okoz" ... azonban vannak olyan gének, amelyek "korrelálnak" a rákkal. Ez azt jelenti, hogy a rákot nem a gének irányítják, hanem a diszharmonikus  életmód és / vagy tudatalatti érzelmi események következménye. Ennyi: a rák tünet, nem pedig a probléma oka. Ugyanez  vonatkozik az első számú gyilkosra, a szívbetegségre.
De mindez a következőkről szól: „Mitől félsz?” A jelenlegi világjárványban aggódhatsz  a karantén miatti bevételkieséstől, vagy attól, hogy nem leszel képes fizetni az orvosi ellátásod költségeit, (vegyük figyelembe, hogy Bruce Lipton amerikai, az egészségügyi rendszerrel kapcsolatos megállapításai nem feltétlenül vágnak egybe a magyarországi helyzettel – a fordító megjegyzése) de persze a legfőbb félelmed az lehet, hogy esetleg belehalsz a 2019-es koronavírus által okozott megbetegedésbe (COVID-19).
Az én szándékom az, hogy lecsillapítsam a félelmeket, amelyeket a média kelt annak folytonos ismétlésével, hogy „ránk szakad az ég”. Tehát… itt van a márciusi frissítésem a COVID-19-cel kapcsolatban.
Először is: Mi is az a vírus?  A vírus nem élőlény, nem folytat önálló anyagcserét, csupán egy membránba csomagolt fehérjekapszula, amely genetikai programokat tartalmaz. Amint azt a The Biology of Belief (magyarul: Tudat: a belső teremtő erő – a fordító megjegyzése) című könyvemben leírtam, egy sejt egyenértékű egy programozható számítógépes chippel, a sejtmag pedig a merevlemezt képviseli, amely génprogramokat tartalmaz. A vírus olyasféle képződmény, mint egy pendrive. Amikor a vírusmembránon lévő receptorok összekapcsolódnak a célsejt receptoraival, a vírus „bedugolódik” a sejtbe, és letölti annak memóriáját, azaz azokat a programokat, amelyekkel átveheti a fertőzött sejt ellenőrzését.
Ezt a frissítést négy különálló témára osztottam, majd az adatok értékelése következik végül az általam javasolt legészszerűbb tennivalók felsorolása. A témák: A) A koronavírus, B) A koronavírusos megbetegedések halálozási aránya, C) Kórházi-orvosi segítségnyújtás és D) Pénzügyi / egészségügyi következmények a munkahelyek elveszése miatt.

A) A koronavírus

A koronavírus történelmileg influenzát okoz. Az influenza tünetei bárhol elhelyezkedhetnek a kellemetlen érzéstől a halálig terjedő skálán. Az influenza minden évben a hideg időszakban szokott érkezni, mivel a légzőszervi vírusok sokkal gyorsabban replikálódnak a testhőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékleten (98,6 ° F vagy 37 ° C).
A vírus télen azért virágozhat a légutakban, mert ilyenkor hideg levegőt lélegzünk be. Az influenzaszezon évente jön és általában a vírusok közötti különbségek minden új szezonban a korábbi influenzavírusok mutációit (variációit) jelentik. Az emberi immunrendszer évszázadok óta tanulja a közönséges influenzavírusok változataihoz való alkalmazkodást. . Az antigén helyek (a vírus immunválaszt kiváltó részei) keresztreaktivitása az influenza régebbi és újabb verzióiban felkészítette az emberi immunrendszert az újabb influenza mutációk agresszivitásának elnyomására.
És ezért problematikus a COVID-19: A koronavírus-19 ezen új verziójának antigén-karaktere olyan,  amilyent  az emberi immunrendszer még nem tapasztalt. Következésképpen, korábbi megfertőződések híján szinte minden ember fogékony a COVID-19-re. A vírus biológiai újdonsága miatt meglehetősen fertőző, és némelyek számára súlyos betegséget okozhat.
Az illetékesek úgy találták helyesnek, hogy a COVID-19-et valami másnak sorolják be, nem influenzának.  Valójában definíció szerint a COVID-19 légzőszervi influenzavírus, és amint azt korábban már említettük, az influenza következményei a kellemetlenségtől a halálig terjedhetnek. A hagyományos influenzák halálozási aránya a világon a fertőződött betegek 0,1–1% -a. A mindenkori halálozási arányt  az influenzavírus jellege és az egyes országok lakosságának egészségi állapota határozza meg. Az utóbbi években nagyon virulens influenzákat tapasztalhattunk: MERS (halálozás 3,5%), H1N1 (500 000 halott 2009-ben), SARS (halálozás 10%).

B)A koronavírusos megbetegedések halálozási aránya

Az Egyesült Államokban a közönséges éves influenza felelős az influenza-fertőzött betegek kb. 0,1% -ának haláláért. A jelenlegi újszerű koronavírus-19  amely a közelmúltban bukkant fel, a CDC webhely március 20-ai adatai szerint az Egyesült Államokban a 15 219  regisztrált COVID-19 eset közül 201 alkalommal halálához vezetett, a halálozási arány tehát 1,4%. Globálisan ez az arány 1% és 4% között váltakozott.
A COVID-19 halálozási adatai kissé elferdítettek és erősen sokkolók! A COVID-19 influenza miatt elhalálozott áldozatok százalékos arányát úgy számítják, hogy az elhunytak számát elosztják azon betegek teljes számával, akiket valamely orvosi praxisnál vagy más egészségügyi intézménynél diagnosztizáltak.  A matematikával itt az a probléma, hogy a COVID-19 betegek tízezreinek tünetei vagy nem indokolták az orvoshoz fordulást, vagy ezt nem engedhették meg maguknak, ezért nem kerülhettek be a statisztikába.  A releváns az lenne, ha az összes megbetegedésre vetítve számítanák ki az arányt, ez esetben érzésem szerint az jóval 1 % alatt maradna.
Amint az előző koronavírus-értékelésemben beszámoltam, és ezt most a Kínából származó adatok is alátámasztják, a COVID-19 halálesetek többsége ≥60 éves felnőttek és a súlyos mögöttes egészségi állapotú személyek körében fordult elő. Az adatok egyszerűek, a COVID-19 halálesetek elsősorban az időskorúakkal és betegekkel kapcsolatosak. Akik nem tartoznak ebbe a népcsoportba, azoknak a COVID-19-es fertőzése többségében valószínűleg nem jár súlyos tünetekkel. Aki része az érintett lakosság-csoportnak, annak a számára létezik módja az  immunrendszer  támogatásának, lásd alább. A legfontosabb, hogy azt a néhány esetet, ahol súlyos légzési zavarok lépnek fel, az orvosi csapatok biztonsággal képesek kezelni.

C) Kórházi-orvosi segítségnyújtás

Úgy gondolom, hogy ez a 2019-es koronavírus-betegség egyik fő problémája. Amint azt fentebb leírtam, ennek a koronavírusnak az immunológiai újdonsága azt jelenti, hogy a lakosság szinte egésze fogékony erre a fertőzésre. A betegség terjedésének sebessége nagyobb, mint bármely más influenzáé, talán azóta, hogy a pusztító influenzajárvány  1918-ban körülbelül 50 millió embert ölt meg az egész világon. (Nálunk spanyolnátha néven emlegetik – a fordító megjegyzése) Az orvosi rendszer jelenlegi problémája kettős:

Ø  A közönséges éves járványok sokkal kevesebb embert terelnek be az  orvoshoz. Ennek következtében az orvosok és a klinikák könnyedén elbírják a betegeknek ezt a lassú áramlását és megadják a szükséges ellátást. De a fertőződés mértéke és sok esetben a COVID-19 tüneteinek súlyossága miatt tömegesen fordulnak orvoshoz a páciensek.  Az egészségügyi személyzet túlterheltsége és az eszközhiány mélységesen kiábrándító a betegek számára, akik gyors enyhülést szeretnének.
Ø  A kormány felelősége jelentős a kialakult helyzet miatt. Az ország járványügyi kérdésekkel foglalkozó kormányzati bizottságának elbocsátása, valamint az NIH és más, az egészséggel kapcsolatos ügynökségek költségvetésének csökkentése miatt az orvosi közösség megrendült,  súlyos létszám- és eszközhiánnyal küzd.
A jelentős COVID-19 fenyegetettség miatt alapvető fontosságú az egészségügyi rendszer terhelésének csökkentése. Erre használom „görbe simítása” kifejezést, amely egyszerűen azt jelenti, hogy az alábbiakban javasolt tennivalók révén csökkenteni kell a fertőzések arányát.



D) Pénzügyi/egészségügyi következmények

Jelenleg a lakosság növekvő megélhetési költségeket tapasztal, miközben stagnálnak a bérek. A jelenlegi elbocsátások gazdasági szempontból katasztrofálisak az érintettek számára.  Egész egyszerűen, a túlélésért folytatott küzdelem a stressz egyik legjelentősebb forrása. A gazdasági nehézségek és az a tény, hogy a lakosság nagy része nem engedheti meg magának az egészségügyi ellátást, elegendő stressz ahhoz, hogy gátolja az immunrendszert és jelentősen súlyosbítsa a terjedő betegséget.
Amint azt a Biology of Belief-ben leírtam, a stresszhormonok leállítják az immunrendszert, amikor a test mellékvese-hormonok által vezérelt küzdelem állapotában van. A stresszhormonok annyira hatékonyan gátolják az immunrendszert, hogy a sebészek ezek adagolásával biztosítják szervátültetéses műtéteknél, hogy az immunrendszer ne vesse ki azonnal az idegen testet.
Tudományos tény, hogy a pozitív és a negatív gondolkodás mélyen befolyásolja az immunrendszer működését. Az immunológiai kutatások egyik vezető frontja a pszichoneuroimmunológia területe. Menjünk végig ennek a szóösszetételnek a jelentésén: az immunológia a szervezet azon rendszerével foglalkozik, amely megvéd a fertőzésektől. A neuroimmunológia azt vizsgálja, hogy az agy hogyan szabályozza az immunrendszert. A pszicho-neuroimmunológia annak a tudománynak az elnevezése, amely azt igyekszik leírni, hogy a tudat hogyan alakítja az agy irányítását az immunrendszer felett.
A pszichoneuroimmunológiai kutatások egyértelműen megmutatják, hogy a tudat irányítja az immunrendszer működését. A pozitív tudatosság felelős a placebo-effektusért, ahol az elme szinte bármilyen betegséget meg tud gyógyítani, míg a stressz és a negatív gondolkodás a nocebo-effektust hozza létre, amely szinte bármilyen betegséget képes okozni. A COVID-19 félelme és az ebből fakadó túlélési fenyegetések mélyen gátolják az emberek immunrendszerét, és tovább súlyosbítják a járványt.

KÖVETKEZTETÉSEK:

Sokan, akik megbetegszenek az új COVID-19 járvány során, valószínűleg enyhe, influenza-szerű tüneteket, lázat, köhögést és torokfájást tapasztalnak; a fertőzött emberek több mint 80% -ának enyhe vagy közepesen súlyos betegsége van, amely kb. két hétig tart. A fennmaradó 20% -nál súlyosabb tünetek mutatkoznak, amelyek esetleg orvosi ellátást igényelhetnek, de ezeket a tüneteket megfelelő kezeléssel enyhíteni lehet.
A média kitartóan foglalkozik a COVID-19 halálozási statisztikáival, amelyek azonban erősen ferdítettek. Ezek a  stresszt okozó  előrejelzések önmagukban felelősek a lakosság immunrendszerének gyengítéséért és a betegség terjedésének súlyosbításáért. Ebben a járványban a lakosság legnagyobb problémája nem a halálozási arány, hanem az orvosok, ápolók és az orvosi rendszer túlzott terhelése, amely nincs felkészítve ilyen méretű járvány kezelésére.
A COVID-19 járvány egyre folytatódik? A válasz nyilvánvalóan NEM! Amint azt az új COVID-19 esetek szinte teljes elmaradása Kínában és Dél-Koreában bizonyítja, a járvány véget ér.

JAVASLATAIM

Íme néhány javaslat, amely segíthet egészségesnek maradni, az immunrendszert felerősíteni és kivédeni a COVID-19 tüneteit.
1) Folytass egészséges életmódot: Egyél tápláló természetes, bioélelmiszereket; szedj vitaminokat és táplálék-kiegészítőket, különösen nagy adagokban a C-vitamint; a szokásosnál gyakrabban moss, távolodj el a számítógéptől, és mozogj! (ezt nekem is meg kell tanulnom!)
2) Tudatositsd, hogy az egészséges, 65 éves kor alatti emberek többségénél valószínűleg csak enyhe COVID-19 tünetek fordulnak elő. Azok, akiknek egészsége már eleve sérült, és azok az időskorúak, akik gondozásra szorulnak, a leginkább hajlamosak a súlyosabb megbetegedésre.  Ezeknek az egyéneknek a CDC által javasolt MINDEN óvintézkedést meg kell tartaniuk.
3) Tégy meg mindent a stressz elkerülése érdekében! Sportolj, játssz, menj ki a természetbe, végezz meditációs gyakorlatokat, légy  szerelmes, olvass könyvet, nézz filmet. Alapvetően tehát RELAXÁLJ, mert ez jelentősen javítja az immunrendszer működését és csökkenti a COVID-19 tünetek súlyosságát.
4) Segíthet a „görbe simításában”, és megakadályozza az egészségügyi rendszer túlterhelését, ha vigyázol önmagadra és támogatod a rászorulókat a közösségedben. A jelenlegi kormányzati irányelvek betartása mellett az otthon maradás és a többiektől való fizikai távolság is segít elkerülni az orvosi rendszer túlterhelését. Ezek olyan egészségjavító gyakorlatok, amelyek erősítik az immunrendszert, miközben másoknak segítenek leküzdeni a félelmeiket és a fertőzést.
Csakúgy, mint a COVID-19 járványról szóló korábbi üzenetemnél, vannak olyanok, akik köszönetet mondanak majd a nyugtató felvilágosításért, és lesznek olyanok is, akik majd a szememre hányják, hogy  nem veszem elég komolyan ezt a járványt.  Az utóbbi csoport vonatkozásában nagyon komolyan veszem az ő nézőpontjukat. Ha valaki tényleg úgy érzi, hogy alábecsültem a 2019-es koronavírus súlyosságát, tiszteletben tartom az  aggodalmát, és azt javaslom, hogy MINDENKÉPPEN vegye komolyan és fogadja meg a CDC és minden más intézmény által javasolt védelmi intézkedéseket. Egyedül a nocebo-effektus révén a félelmetes gondolatok gátolják az immunrendszert és nyitják meg az utat  a fertőzésnek.
Ugyanakkor a nyugodt lelkiállapot és az egészséges életmód a legjobb recept ennek a nehéz időszaknak az átvészelésére!



Megjegyzések a margóra: Korábbi koronavírus-jelentésem néhány olvasója azt állította, hogy az embereket a vírus-pánik miatt megnyugtató erőfeszítéseim Trump-támogató taktikának tekinthetők. Biztosíthatom őket, én tudós vagyok, és semmiképpen nem tudnék támogatni egy olyan tudományellenes és  környezetellenes politikát, mint amilyen például a Donald Trumpé ... ez ellentétes lenne mindazzal, ami mellett állok és igaznak tartok. Bocsánatot kérek a közösségem azon tagjaitól, akik Trump támogatói, és remélem, hogy megértik, hogy a Földanyát támogató meggyőződésem miként kényszerít alternatív politikai megoldásokra a bolygó 6. tömegpusztító eseményének kezelésében.


Szeretettel és világossággal,

Bruce


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése